Informatie, tips en nieuws

Home » » Cruyff Classics schoenen (Cruyff sneakers en andere Cruyff schoenen)

Cruyff Classics schoenen (Cruyff sneakers en andere Cruyff schoenen)


Cruyff Classics is een schoenmerk dat ooit door Johan Cruijff is opgericht. Het assortiment Cruyff schoenen bestaat voornamelijk uit sneakers. Hoewel je voetbalschoenen zou verwachten worden deze niet door Cruyff Classics op de markt gebracht.

Maar op het gebied van sneakers zijn er heel wat Cruyff schoenen waaruit je kunt kiezen. Er zijn veel verschillende lage en hoge Cruyff sneakers voor heren, dames, jongens en meisjes. Kijk maar bij de aanbiedingen van Cruyff schoenen bij de belangrijke Nederlandse schoenenwinkels.

Informatie Cruyff Classics

Johan Cruijff richtte zijn eigen schoenmerk in de jaren 70 van de vorige eeuw op. Voor de internationale markt verbasterde hij zijn naam, de ij werd een y.


Zijn vriend en schoenenontwerper Emilio Lazzarini tekende de eerste modellen Cruyff sneakers. Hoewel Lazzarini geen schoenen meer ontwerpt zijn veel van de nieuwste Cruyff schoenen nog steeds op zijn ontwerpen gebaseerd.

Ook Johan Cruijff heeft niets meer van doen met het merk schoenen dat zijn naam draagt. Zijn bedrijf ging failliet en zou later weer een doorstart maken met andere eigenaren. Deze brachten Cruyff Classic weer naar de top want het is een grote producent van sneakers die heel mooie en goede leren sneakers maakt.


Menu :
-->