Informatie, tips en nieuws

Home » » Aanbiedingen Dr Martens schoenen voor dames en heren

Aanbiedingen Dr Martens schoenen voor dames en heren


Toen de Duitse legerarts Dr. Martens zich tijdens een verlof in de Tweede Wereldoorlog tijdens het skiën blesseerde, kwam hij er achter dat zijn soldatenschoenen verre van aangenaam zaten. De alternatieve schoenen die hij vervolgens ontwierp zouden vele jaren later erg populair worden.


Dr Martens schoenen zijn zeer stevige schoenen die comfortabel zitten en goed voor je lichaam zijn. Het draagcomfort komt vooral door de met luchtkussentjes beklede schoenzolen (bouncing soles). Dit Airwair systeem is uniek aan Dr Martens schoenen en kom je bij de meeste Dr. Martens schoenen en laarzen tegen.

Dr Martens schoenen zijn er in vele soorten en modellen, voor heren, dames en kinderen. Vooral de stevige Dr Martens laarzen en booties zijn bekend, maar ook sneakers, ballerina's, slippers, moccasins, instappers en vele andere soorten schoenen voor volwassenen en kinderen worden door Dr Martens gemaakt. Kijk maar bij de aanbiedingen van Dr Martens schoenen voor de prijzen en modellen bij de beste Nederlandse schoenenwinkels.


Informatie Dr Martens schoenen

Nadat Dr Martens na zijn ongeval zijn comfortschoenen bedacht duurde het even voor deze in productie werden genomen. In 1947 was dat het geval. Samen met de Luxemburger Herbert Funck begon Dr Martens in Beieren een schoenenfabriekje waar de eerste Dr Martens schoenen gingen produceren. Dit waren in eerste instantie werkschoenen en werklaarzen die veel comfortabeler waren dan gebruikelijk bij werkschoenen.

Maar de echte doorbraak van Dr Martens schoenen kwam pas in de jaren 60. Toen ging de Griggs Company in Engeland de schoen op licentie produceren. En Griggs pakte het groots aan. Het Dr Martens logo, het gele naaigaren op de schoenen en de slogan "with bouncing soles" werden allemaal bedacht door de Engelsen. Het ging vanaf dat moment ook hard met de verkoop van Dr Martens schoenen en laarzen.


Evenals in Duitsland werden de eerste Dr Martens schoenen in Engeland verkocht als werkschoenen. De schoenen en laarzen waren hier dan ook zeer geschikt voor. Ze waren niet alleen comfortabel, maar ook sterk, waterafstotend en bestand tegen stoffen als olie, zuren en benzine.

Dr Martens schoenen bleken echter niet alleen in trek bij arbeiders, boeren en buitenwerkers, maar ook bij diverse subculturen als punkers, grungers en skinheads. Via hen maakte ook het grote publiek kennis met Dr Martens schoenen.

Tegenwoordig is Dr Martens een groot algemeen schoenmerk dat bekend staat om zijn comfortabele schoenen voor jong en oud.
Menu :
-->