Informatie, tips en nieuws

Home » » Tecnica snowboots, skischoenen en outdoorschoenen

Tecnica snowboots, skischoenen en outdoorschoenen


Tecnica is een Italiaans merk schoenen dat gespecialiseerd is in outdoorschoenen zoals snowboots, wandelschoenen en skischoenen. Het zijn vaak originele en vernieuwende schoenen en laarzen. Zo was Tecnica het merk dat de moonboot uitvond. Vele merken maken nu moonboots, maar de enige echte zijn van Tecnica.

En zo komt Tecnica vaker met vernieuwende schoenen en laarzen. Een ander voorbeeld zijn bijvoorbeeld de hoge outdoorlaarzen voor mannen.

Tecnica aanbiedingen beste winkels

Wie outdoor schoenen of laarzen zoekt en kwaliteit wil moet vooral eens kijken naar wat Tecnica te koop heeft. Kijk bij de aanbiedingen van Tecnica schoenen en laarzen bij welke winkels je door jou gewenste Tecnica schoenen en laarzen voordelig kunt kopen.Informatie Tecnica

Tecnica begon in de jaren zestig met het produceren van werkschoenen en wandelschoenen voor in de bergen. Het bedrijf was te vinden in het stadje Montebelluna ten noorden van Venetië. Geen wintersportgebied, maar wel in het hart van de Italiaanse schoenenregio. Toen in de jaren 70 skiën als sport opkwam in Italië ging Tecnica zich meer op die markt richten. De introductie van de moon boot was daar een gevolg van. Deze zachte comfortabele en warme schoenen voor bij het apres skiën waren geinspireerd door de schoenen die de Amerikaanse Apollo-astronauten droegen. Meer dan 20 miljoen paar van deze snowboots werden er verkocht.


In de jaren 70 kwam Tecnica ook met zijn eerste ski-schoenen. Ze bedachten de eerste bi-injected kunststof skischoen, de Tecnica Tecnus, die een revolutie in de ski-sport teweeg bracht. Deze skischoen werd opgevolgd door de eveneens zeer succesvolle Tecnica TNT serie in de jaren 80.


In 1985 kwam Tecnica met zijn eerste outdoor-collectie en ook deze werd een groot succes en in 1993 sloeg Tecnica een grote slag door Lowa over te nemen. Dit Duitse bedrijf is momenteel de marktleider in wandelschoenen. Ook bekende merken als Bladerunner, Rollerblade (inline skates), Dolomite en Blizzard zijn eigendom van de Tecnica Group terwijl veel moonboots tegenwoordig door Tecnica onder de merknaam Moon Boot worden verkocht.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle modellen en laagste prijzen.
Menu :
-->