Informatie, tips en nieuws

Home » » Boxfresh schoenen en Boxfresh sneakers voor heren

Boxfresh schoenen en Boxfresh sneakers voor heren


Boxfresh schoenen zijn hippe schoenen uit Engeland. Boxfresh is ooit als klein streetwear schoenmerk begonnen, maar het is uitgegroeid tot een groot internationaal schoenmerk dat vele soorten schoenen voor heren en dames maakt. Maar het zijn nog steeds de Boxfresh sneakers die het hippe assortiment van dit streetwear merk domineren. En dan vooral de Boxfresh sneakers voor heren.

Wil je voordelig Boxfresh sneakers of andere Boxfresh schoenen kopen? Kijk dan bij de aanbiedingen van Boxfresh schoenen. In dit overzicht vind je de aanbiedingen van Boxfresh bij de belangrijkste winkels in Nederland. Deze leveren ook in België.

De naam Boxfresh is gebaseerd op de straattaal zoals deze in New York in de jaren 80 werd gesproken. Met boxfresh bedoelde men nieuwe schoenen (vers uit de doos). Omdat de eerste serie Boxfresh schoenen gebaseerd was op het straatleven in New York vonden de makers dit wel een geschikte naam.


Overigens begon Boxfresh niet met schoenen, maar met het verkopen van origineel bedrukte t-shirts via marktkraampjes in Londen. Het was bijde oprichting in de jaren 80 van de vorige eeuw dus een zeer kleinschalig streetwear merk. Pas later vond men de financieen om schoenen te gaan maken, en met groot succes. Want in 1991 ging Boxfresh internationaal en begon het merk schoenen te verkopen in Japan, In 1995 volgde Amerika en kon Boxfresh zich tot de grotere schoenmerken rekenen.
Menu :
-->