Informatie, tips en nieuws

Home » » Crocs. Schoenen van kunststof

Crocs. Schoenen van kunststof


In de schoenmode nemen Crocs een geheel eigen plaats in. Alles bij dit merk draait om gemak en draagcomfort. Een hip uiterlijk wordt totaal niet belangrijk gevonden, en mede daarom zijn Crocs schoenen juist best wel hip.


Vooral bekend om de plastic Crocs schoenen

Hoewel Crocs ook "gewone" schoenen maakt zoals leren sneakers en standaard-teenslippers is Crocs vooral bekend om zijn plastic schoenen voor kinderen en volwassenen. En het overgrote deel van de collectie Crocs schoenen bestaat uit die kunststof schoenen.


Beter. Want fabrikanten van sneakers en gewone schoenen hebben we genoeg. En Crocs is met zijn plastic schoenen uniek. Deze plastic Crocs zijn ideaal voor op de camping, op het strand en in de tuin, maar ze worden ook veel in de gezondheidszorg gedragen. Crocs schoenen zijn namelijk heel comfortabel en ook hygiënisch. Er is zelfs een speciale lijn voor ziekenhuis-medewerkers, Crocs Work.

Kijk hier voor aanbiedingen van Crocs schoenen

Ruim 300 miljoen paar Crocs verkocht

Meer dan 300 miljoen paar Crocs zijn er verkocht sinds de oprichting van het merk in 2002. De oprichters George Boedecker, Scott Seamans en Lyndon Hanson brachten hun lichtgewicht plastic schoen met anti-slip op de markt als een outdoorschoen. Aanvankelijk waren de plastic schoenen vooral populair als bootschoen. In 2007 boorde Crocs met Crocs Work een heel nieuwe doelgroep aan.


Kunststof schoenen

We spreken met weinig respect over plastic schoenen, maar eigenlijk zijn het kunststof schoenen. Het materiaal van Crocs is niet zomaar plastic maar een croslite materiaal dat vergelijkbaar is met rubber en foam. Dit materiaal is heel licht, heel zacht en bijzonder comfortabel. Daarnaast zijn ze heel makkelijk schoon te maken (gewoon met water en zeep) en antibacterieel. Daarom zijn Crocs schoenen ook zo populair in het ziekenhuis. En bovendien krijg je er geen zweetvoeten in.


De Crocs krokodil

De naam en het logo van de Crocs schoenen verwijzen naar een krokodil. Dit is geen toeval. De eerste Crocs schoenen leken vanaf de zijkant precies op de kop van een krokodil.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Crocs schoenen voor deze unieke kunststof schoenen tegen een lage prijs.
Menu :
-->