Informatie, tips en nieuws

Home » » Aanbiedingen wandelschoenen bij de belangrijkste winkels

Aanbiedingen wandelschoenen bij de belangrijkste winkels


Wandelschoenen, tegenwoordig ook vaak outdoorschoenen genaamd, zijn stevige sportieve schoenen die heel geschikt zijn voor een lange wandeling over slecht terrein. Wandelschoenen bieden meer grip, zijn waterdicht en zijn heel stevig. Hier meer informatie over wandelschoenen.

Door hun stevigheid veroorzaken ze veel minder snel blaren, maar daarvoor moet de pasvorm wel goed zijn. Sommige wandelschoenen beschikken over een speciale binnenschoen om de ideale pasvorm te bereiken.

Kijk hier voor aanbiedingen van goede wandelschoenen bij de beste schoenenwinkels.

Wandelschoenen worden onderverdeeld in vier types.

Wandelschoenen type A, recreatief wandelen

Loop je in Nederland. Dan loop je over vlakke wegen en paden met meestal een goede ondergrond. Een type A wandelschoen is daarom voor Nederlands gebruik voldoende. Type A wandelschoenen hebben een buigzame zool. Het zijn lichte comfortabele wandelschoenen.

Ook op type A kun je lange afstanden afleggen. Als de ondergrond maar goed is en de wegen niet te stijl. Je kunt op deze gerust de Vierdaagse van Nijmegen lopen. Type A wandelschoenen zijn voor gebruik in Nederland voldoende geschikt.

Naast A wordt er ook gesproken over A/B. Dit is een tussenvorm van wandelschoenen type A en type B, of beter gezegd een type A wandelschoen met een halhoge schacht.

Wandelschoenen type B, lichte berg- en trekkingschoenen

Type B wandelschoenen zijn prima als je over goed aangelegde bergpaden wilt lopen. Ook voor af en toe klimmen zijn deze schoenen zeer geschikt. Bij matige bepakking geven ze voldoende steun aan de enkels. De zolen van type B wandelschoenen zijn moeilijk buigzaam.

Type B hebben evenals type A/B wandelschoenen een halfhoge schacht, maar type B schoenen zijn beter geschikt voor bergachtig terrein. Het bovenwerk van type B wandelschoenen is stijver en buigt alleen daar door waar de bal van de voet zit. Ook geeft een type B wandelschoen meer demping en meer grip.

Wandelschoenen type C, alpine en trekkingschoenen

Voor zware tochten over ruig terrein met zware bepakking heb je wel type C schoenen nodig. Deze wandelschoenen hebben een niet-buigzame zool en zijn over het algemeen goed waterdicht. Type C wandelschoenen zijn hoog en stug. Daardoor geven de de voeten veel bescherming. Deze stevige wandelschoenen zijn geschikt om er een een licht flexibel stijgijzer onder te binden.

Wandelschoenen type D, voor het zware werk

Echte zware bergtochten, bergen beklimmen, expedities over het ijs. Neem dan deze stijgijzervaste schoenen. Geschikt voor het allerzwaarste werk. De zool van type D schoenen is zo stijf dat er op lopen moeilijk is. Je kunt dus beter niet meer spreken van wandelschoenen maar van klimschoenen.

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen voor alle goede wandelschoenen tegen een lage prijs.
Menu :
-->