Informatie, tips en nieuws

Home » » Lowa schoenen. Wandelschoenen, bergschoenen en oudoor-laarzen

Lowa schoenen. Wandelschoenen, bergschoenen en oudoor-laarzen


Lowa is een Duitse fabrikant van schoenen die vooral bekend is om zijn wandelschoenen. Lowa wandelschoenen worden door veel wandelaars beschouwd als de beste wandelschoenen die je kunt kopen.

Daarnaast maakt Lowa ook andere oudoor schoenen zoals snowboots en wandelsandalen. Kijk bij de aanbiedingen van Lowa schoenen wat dit Duitse outdoormerk allemaal aan outdoor schoenen en laarzen te bieden heeft.


Lowa heeft een enorme collectie wandelschoenen en wandellaarzen. Je kunt bij dit merk terecht voor wandelschoenen voor iedere toepassing. Want voor een wandeling door de bergen worden er heel andere eisen aan je wandelschoenen gesteld dan het geval is bij wandelschoenen die je gebruikt voor een stadswandeling of een tocht door de Nederlandse bossen. Lowa levert diverse series wandelschoenen, de geoptimaliseerd zijn voor verschillende soorten gebruikers en verschillende soorten wandeltochten.


Informatie Lowa

Lowa werd in 1923 opgericht in het Duitse plaatsje Jetzendorf in Opper-Beieren, Nog steeds worden de meeste Lowa schoenen en laarzen in Jetzendorf gemaakt maar LOWA Sport Schoenen GmbH bezit ook fabrieken in Italië en Slowakije. Lowa maakt bergschoenen, wandelschoenen en laarzen.

In 1993 werd 90% van de Lowa-aandelen verkocht aan de Italiaanse concurrent Tecnica dat ook de merken Nordica en Blizzard bezit.

Opmerkelijk: Twee broers van Lowa-oprichter Johann Wagner hebben het mer Hanwag opgezet. Hanwag is nog steeds een concurrent van Lowa.


Menu :
-->