Informatie, tips en nieuws

Home » , , » Shabbies Amsterdam laarzen en schoenen

Shabbies Amsterdam laarzen en schoenen

Shabbies Amsterdam is een label van de bekende Nederlandse schoenontwerper Fred de la Bretonière. Onder de naam Shabbies Amsterdam worden voornamelijk  laarzen verkocht.


Shabbies Amsterdam laarzen zijn er voor dames, heren en kinderen. Het betreft zowel hoge laarzen als lage laarzen zoals booties en enkellaarzen.

Shabbies Amsterdam is één van de meest succesvolle Nederlandse schoenmerken. Zowel nationaal als internationaal is het een populair merk.

Kijk bij de aanbiedingen van Shabbies Amsterdam laarzen  en schoenen wat Shabbies allemaal te bieden heeft en wat deze prachtige laarzen kosten.Informatie Shabbies Amsterdam laarzen

In 1971 begon Fred de la Bretonière, toen al een internationaal ontwerper van schoenen en tassen, in Amsterdam zijn eerste winkel waar hij de schoenen van zijn hand verkocht. Hij maakte al meteen naam met een soort Zweedse muilen die hij voor zijn klanten op maat maakte. Het bovenleer werd ter plekke op de houten zool vastgespijkerd.

In de jaren daarna wordt  De la Bretonière in de modewereld zo'n belangrijke naam dat verschillende musea in Nederland zijn eerste originele ontwerpen opnemen in hun kunstcollectie.In 2005 begon Fred de la Bretonière zijn merk Shabbies Amsterdam, een lijn van laarzen die ook internationaal een groot succes werd. De collectie van Shabbies bestaat bijna geheel uit laarzen. Sinds kort worden er echter op zeer bescheiden schaal ook andere schoenen onder dit label uitgebracht. Zo zijn er bijvoorbeeld Shabbies pumps voor dames en Shabbies veterschoenen voor heren. Ook andere lederwaren zoals riemen, tassen en portemonnees worden door Shabbies Amsterdam gemaakt.


Maar de collectie van Shabbies Amsterdam wordt gedomineerd door prachtige leren laarzen (kort en lang) van hoge kwaliteit en met veel draagcomfort.

In 2012 begint de schoenontwerper naast zijn merken Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam een derde schoenmerk: Fretons.
Menu :
-->