Informatie, tips en nieuws

Home » » Aanbiedingen sneakers bij de belangrijke winkels

Aanbiedingen sneakers bij de belangrijke winkels


Sneakers zijn makkelijke schoenen. Makkelijk te combineren en altijd te dragen, zomer en winter. Hier de aanbiedingen van sneakers bij alle belangrijke winkels. Het hele aanbod handig bij elkaar.

We vonden een groot aantal aanbiedingen van sneakers bij de beste schoenenwinkels, sportwinkels en kledingwinkels.

Kijk hier voor de resultatenInformatie sneakers

Sneakers zijn vooral onder jongere mensen de meest populaire schoenen van dit moment. Sneakers waren oorspronkelijk sportschoenen, maar tegenwoordig worden ze vooral als casual schoenen gedragen.

Qua uiterlijk doen veel sneakers nog steeds aan sportschoenen denken. Dat kunnen heel uiteenlopende schoenen zijn. Sommige (vaak Amerikaanse) sneakers zijn afgeleid van basketbal schoenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nike sneakers, maar ook aan de Japanse Asics sneakers. Europese sneakes van bijvoorbeeld Adidas, Puma en Cruyff hebben vaak voetbalsschoenen als basis. En bij heel veel merken, bijvoorbeeld Le Coq Sportif, K-Swiss, Fred Perry, Bjorn Borg en Lacoste vormde tennisschoenen de basis. Veel van deze sneakers zijn gemaakt van canvas terwijl sneakers die afgeleid zijn van voetbalschoenen, basketbalschoenen of hardloopschoenen meestal van leer zijn.

Naast de sportmerken houden heel veel schoenfabrikanten en modemerken zich bezig met sneakers. Vrijwel alle grote allround schoenmerken en modelabels brengen sneakers op de markt.

De eerste sneakers
Het Amerikaanse merk Keds wordt gezien als de uitvinder van de sneaker. In 1916, toen schoenen nog altijd voorzien werden van een harde zool, kwam Keds met canvas schoenen met een rubberen zool. In tegenstelling tot met andere schoenen kon je met deze schoenen geluidloos sluipen (sneaken). De schoenen kregen dus al snel de naam sneakers (sluipers).

De traditionele sneaker is dus de canvas sneaker. Pas later werd sneaker meer synoniem voor een sportschoen voor dagelijks gebruik. Vanaf de jaren 70 zijn deze sneakers populair. Daarbij geholpen door de hiphop scene (Puma, Adidas), de muziekwereld (Converse) of sportidolen (Nike).

Kijk voor het hele sneakers aanbid tegen lage prijzen bij bovenstaande aanbiedingen.
Menu :
-->