Informatie, tips en nieuws

Home » » Greve schoenen. Herenschoenen van zeer hoge kwaliteit.

Greve schoenen. Herenschoenen van zeer hoge kwaliteit.


Vroeger waren er in Brabant talloze schoenfabrieken te vinden. Vrijwel al deze fabrieken zijn verdwenen maar enkele producenten van kwaliteitsschoenen zijn overgebleven. Van Bommel uit Moergestel is zo'n oud Brabants schoenmerk, en een andere klassieker zijn de Greve schoenen uit de Langstraat bij Waalwijk.

Evenals Van Bommel is Greve gespecialiseerd in stijlvolle herenschoenen van hoge kwaliteit, al duiken er in hun collectie af en toe ook versies voor dames op zoals damessneakers. Het aandeel van deze schoenen in het aanbod aan Greve schoenen is marginaal, je kunt Greve vooral zien als een fabrikant van luxe schoenen van topkwaliteit voor heren.

Greve schoenen, aanbiedingen beste winkels

Kwaliteit kost geld. Greve schoenen zijn daarom niet goedkoop. Maar gelukkig zijn er regelmatig acties. Kijk bij de aanbiedingen van Greve schoenen waar je de schoenen van dit Nederlandse schoenmerk voordelig kunt kopen.Greve schoenen zijn netjes en stijlvol. Maar deze fabrikant heeft kunnen overleven door met zijn tijd mee te gaan. Greve schoenen kunnen klassieke herenschoenen zijn, maar de collectie Greve schoenen omvat ook veel moderne schoenen. Sneakers, mocassins, booties, comfortabele instappers, je komt ze allemaal tegen in de collectie Greve schoenen.


En ook deze casual herenschoenen zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Niet alleen worden ze geheel met de hand gemaakt, ook worden de materialen zeer streng geselecteerd. Zo maakt Greve niet - zoals veel concurrenten - gebruik van Italiaans leer, maar van runderleer uit de Alpen. Dit heeft een reden. Doordat de weilanden van deze runderen niet met prikkeldraad zijn afgezet is de koeienhuid, en daarmee het leer, gaver dan van andere runderen. Een speciale snijmeester bekijkt het leer heel nauwkeurig en bepaalt welk deel van het leer voor welk deel van de schoen wordt gebruikt.Het spannen van de schacht om de leest gebeurt bij Greve ook nog met de hand. Hiervoor worden tientallen spijkertjes ingeslagen. Deze ambachtelijke werkwijze komt zelden meer voor omdat deze door andere fabrikanten veel te arbeidsintensief wordt gevonden. Het komt de uiteindelijke kwaliteit van de schoenen echter zeer ten goede.


Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van Greve schoenen of je een paar van deze prachtige herenschoenen van hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs kunt bemachtigen.
Menu :
-->