Informatie, tips en nieuws

Home » » Nike Cortez sneakers

Nike Cortez sneakers


De Nike Cortez is een echte klassieker onder de Nike sneakers. Deze sneaker stamt uit 1972 en geldt nog steeds als een meesterwerk van Nike-oprichter Bill Bowerman.


Ondanks zijn respectabele leeftijd is de Nike Cortez helemaal een schoen van deze tijd. De Nike Cortez is licht, weerbestendig, zit technisch vernuftig in elkaar en ziet er nog steeds modern en eigentijds uit.

Al in de vroege jaren 70 was de Nike Cortez een opzienbarende schoen. De Nike Cortez is te zien in vele modereportages en in veel films uit die tijd. De Cortez leek daarna verdwenen, maar nu is hij weer helemaal terug. Nike heeft de Cortez in een eigentijds jasje opnieuw uitgebracht. Met het herkenbare klassieke design, het vertrouwde hoge draagcomfort, maar ook met nieuwe hippe kleurcombinaties. Het zij sneakers van deze tijd geworden!

>>> TIP: Kijk bij de aanbiedingen van Nike schoenen voor deze mooie schoenen tegen de laagste prijs.Ruim 45 jaar na dato is de Nike Cortez nog net zo hip als het eerste exemplaar. Ook nu weer zien we de Nike Cortez opduiken in veel modetijdschriften en lifestyle magazines. En in weblogs en streetwear blogs, maar die had je bij het eerste leven van de Nike Cortez sneakers nog niet.

De Nike Cortez sneaker werd door Nike's Bill Bowerman himself ontwikkeld voor de Olympische Spelen 1972 in München. De Spaanse veroveraar Spaanse veroveraar Hernando Cortez leende zijn naam aan de schoen. Door de link met de Olympische Spelen mag het duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een sportieve sneakers, een sportsneaker waarop je prestaties kunt leveren. Maar het is ook mooie en comfortabele streetwear. Nike Cortez sneakers zijn te koop in vele kleuren en kleurstellingen. In zwart en wit, maar ook in veel modieuze kleuren.


Kijk in het bovenstaande overzicht van Nike Cortez sneakers voor al deze mooie Nike schoenen.

Menu :
-->